Pasta som i Italien

Strozzapreti al pomodoro Pasta med tomatsås

Italienarna är noggranna med sin pasta. Den ska vara kokt till perfekt tuggmotstånd, al dente som man säger. Man får inte snåla med saltet och mängden vatten man kokar i och det skulle inte falla en italienare in att servera såsen vid sidan om. Den måste blandas med pastan för bästa smakupplevelse!
Strozzapreti al pomodoro
4 portioner

Du behöver
400 g Casa Di Luca Strozzapreti
4 liter vatten
2 msk salt
1 sats tomatsås (se skolan härintill)

Gör så här:

1. Koka upp 1 liter vatten per 100 g pasta, alltså 4 liter till ett paket á 400 g. Tillsätt 1/2 msk salt per liter vatten. Alltså 2 msk till 4 liter. Kom ihåg: Ingen olja i vattnet.
Tesch_Diluca_130124_217
2. Lägg i pastan när vattnet stormkokar. Rör om ofta. Tiden på paketet är ett riktvärde, fiska upp en pasta och smaka så den inte kokar för länge och blir för mjuk. Ska pastan blandas i såsen kan man korta av koktiden med 1 1/2-2 minuter.

Tesch_Diluca_130124_224
3. Ta undan 1-2 dl pastavatten innan du låter pastan rinna av i ett durkslag.

Tesch_Diluca_130124_234
4. Låt pastan rinna av, men inte helt, låt den vara lite blöt. Spola INTE med kallvatten! Se till att såsen kokar, häll sedan i pastan.

Tesch_Diluca_130124_243
5. Blanda sås och pasta. Späd med lite pastavatten så att det inte blir för torrt. Låt pastan gå klar i såsen. Servera med nyriven Zeta Parmigiano Reggiano eller Grana Padano samt lite Zeta Olivolja att ringla över.

Tesch_Diluca_130124_249