Italiensk tomatsås

Italiensk tomatsås

4 portioner

Du behöver
1 liten gul lök
2-3 vitlöksklyftor
3-4 sardellfilléer (eller 2 tsk sardellcréme)
1/2 dl Zeta Olivolja
1 burk Zeta plommontomater (krossade eller körsbärstomater fungerar också bra)
1 dl torrt vitt vin
Salt och nymalen svartpeppar
Bladen från en halv kruka basilika

Gör så här:

1. Hacka lök, vitlök och sardellfiléer fint.
Tesch_Diluca_130124_140
2. Fräs alltsammans i rikligt med olivolja i 4-5 minuter på medelvärme utan att det tar färg.

Tesch_Diluca_130124_155
3. Häll på det vita vinet. Låt koka ner i en knapp minut.

Tesch_Diluca_130124_160
4. Tillsätt tomaterna, dela dem i bitar med sleven så gott det går.

Tesch_Diluca_130124_166
5. Låt såsen koka ihop i minst 10 minuter, gärna i 20. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Tesch_Diluca_130124_183
6. Avsluta med att hacka och röra ner basilikan.

Tesch_Diluca_130124_186