Matinspiration

Arlandagymnasiet lagar italienskt

Vi fick äran att besöka restaurangskolan på Arlandagymnasiet i två hela dagar förra veckan. Eleverna provade olivoljor, parmesanost, italiensk och spansk chark. Vi fördjupade deras kunskap i de olika varugrupperna och det hälsosamma italienska köket. Thomas Holstein från Enjoy kom och avrundade våra utbildningar genom att hålla en underhållande och mycket uppskattad provning av italienska viner. Sista dagen och kvällen visade eleverna oss hur proffsigt de kan hantera våra produkter genom att laga och servera en italiensk meny med tillhörande vinpaket. Sent på kvällen lämnade vi, nöjda och glada, deras restaurangkök och fullsatta matsal. Nu är vi förväntansfulla inför framtiden då dessa duktiga elever ska ut och laga mat i olika restaurangkök i Sverige!

Arlanda 4 IMG_8207/ Anna

Sanna Engerdahl

0 kommentarer

Skriv en kommentar