Matinspiration

Accademia och Skolmatsakademin gör det igen!

Accademia har återigen haft äran och det stora nöjet att tillsammans med Skolmatsakademin (http://www.vgregion.se/Skolmatsakademin) anordna en inspirationsdag för skolkökspersonal från olika skolor och förskolor i Göteborg. Den här gången kom nästa trettio personer för att införskaffa sig ny kunskap och inspiration. Precis som i våras var fokus baljväxter eftersom FN utsett år 2016 till deras år. Efter en inledande teoridel som berörde medelhavsmat och dess hälsoeffekter, olivolja och vinäger, tog vi plats i köket och lagade ett antal rätter lämpade för salladsbord och som mellanmål. Resultatet, ett gäng färgsprakande rätter som farrosallad med apelsindressing, kornsallad med fetaost, bönröra med smak av paprika, bönsmoothie, bönmuffins och kladdkaka på svarta bönor.

skolmatsakademin 2

skolmatsakademin 3

Sanna Engerdahl

0 kommentarer

Skriv en kommentar