Matinspiration

Accademia utbildar dietiststudenter på Uppsala universitet

 

Bland det roligaste vi vet på Accademia är att utbilda studenter och elever. Vi är otroligt tacksamma och glada för att vi fick möjlighet att komma till Uppsala universitet och tillbringa en kväll på Institutionen för Kostvetenskap tillsammans med ett gäng kunskapssugna och matglada dietist- och kostvetarstudenter. Jag och Måns höll produktutbildning i olivolja, vinäger och parmesanost. Därefter gick vi in i köket och lagade en vegetarisk meny med fokus på baljväxter och gryner. Det blev bland annat en svamprisotto, en soppa på savoykål och orzomix, bönröra med smak av soltorkad tomat, bönmuffins och kladdkaka på svartabönor.

Det gör vi mer än gärna om!

culina

culina 4

culina 2

culina 3

Sanna Engerdahl

0 kommentarer

Skriv en kommentar